h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Kahve yapma konusunda yanıldığımız inanışlar!

Kahve yapma konusunda yanıldığımız inanışlar!

Atatürk Üniversitesi'nde düzenlenen Kahve Yapımı Atölyesi'nde Türk kahvesinin hazırlama ve pişirme aşamalarıyla ilgili doğru bilinen yanlışlar gündeme geldi. Barista eğitmeni Aykut Yaşar, katılımcılara Türk kahvesinin nasıl doğru şekilde demlenip içileceğini anlattı. Soğuk su yerine 55-60 derece sıcak su kullanılması gerektiğini belirten Yaşar, geniş tabanlı ve dar üstlü fincanların tercih edilmesinin tat profiline olumlu etki ettiğini söyledi. Ayrıca, yeni nesil demleme modellerinin Erzurum'da yaygınlaşmaya başladığını dile getiren Yaşar, öğrencilere ücretsiz eğitimler verildiğini ve mezunların doğru uygulama becerilerine sahip olmaları için destek sağlandığını aktardı.

Türk Kahvesi’nin Doğru Hazırlama Yöntemleri Konuşuldu

Atatürk Üniversitesi’nde düzenlenen “Kahve Yapımı Atölyesi” etkinliğinde, Türk Kahvesi’nin hazırlanma ve pişirme süreçleriyle ilgili uzmanların tavsiyeleri paylaşıldı. UNESCO tarafından somut olmayan kültürel miras olarak kabul edilen Türk Kahvesi’nin geleneksel yapısına dair yanlış bilinen birçok ayrıntı anlatıldı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Sözbilir, akademisyenler ve öğrencilerin katıldığı programa büyük ilgi gösterdi. Barista eğitmeni Aykut Yaşar, Türk kahvesi demleme yöntemlerini ve doğru içme şekillerini öğrencilere aktardı. Katılımcılara ikram edilen kahveleri hazırlayan Yaşar, içiminin nasıl olacağını da gösterdi. Türk kahvesinin en iyi şekilde hazırlanması için 55-60 derece sıcak su kullanılması gerektiğini belirten Yaşar, soğuk suyun kahvenin acılığını artırdığını söyledi.

Barista eğitmeni Aykut Yaşar, amaçlarının öğrencilere doğru kahve yapımını öğretmek olduğunu belirtirken, Türk kahvesiyle ilgili yanlış bilinenleri hatırlattı. Soğuk su kullanımının kahvenin acılaşmasına neden olduğunu vurgulayan Yaşar, tatlı bir kahve elde etmek için ılık su kullanılması gerektiğini söyledi. Ayrıca, altı geniş üstü dar fincanların tercih edilmesinin kahvenin tat profilini daha iyi almayı sağladığını belirtti. Yeni nesil demleme modellerinin de uygulandığı atölyede, öğrencilere tam ölçümlü bir şekilde kahve hazırlama teknikleri öğretiliyor. Ücretsiz derslerle yeni nesil kahve trendlerini Erzurum’da uygulamaya başladıklarını aktaran Yaşar, mezun olan öğrencilerin doğru uygulamaları gerçekleştirebilmeleri için bu tür eğitimlerin önemli olduğunu belirtti. Atatürk Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi bölümünde gerçekleştirilen bu eğitimlerle, Türk Kahvesi kültürünün daha da gelişmesi hedefleniyor.

Ablası, eniştesinin ölüm yıl dönümünde kaybedildi

Sıradaki haber:

Ablası, eniştesinin ölüm yıl dönümünde kaybedildi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.