h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a

Esenyurt’ta 14 yaşındaki bir çocuk, staj yaptığı demir fabrikasında korkunç bir kaza sonucu hayatını kaybetti. İsmi Arda Tonbul olan çocuk, sac büküm makinesinde kafasını sıkıştırarak ağır yaralandı. Ne yazık ki, 6 gün boyunca yoğun bakımda kalan Tonbul, yaşam mücadelesini kaybetti. Tüm olay, güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Arda’nın ölümüyle ilgili olarak, iki kişi tutuklandı.

9 Ocak’ta Akçaburgaz Mahallesi’ndeki bir fabrikada meydana gelen olay, tüm toplumda büyük bir üzüntü yarattı. Mesleki Eğitim Merkezi’nde haftanın bir gününü okulda geçiren 14 yaşındaki Arda Tonbul, diğer dört günü İstanbul Caddesi’ndeki bir demir ve çelik fabrikasında staj yapmak için eğitim aldı. Olay günü Tonbul, fabrikada ustasının gözetimi altında çalışıyordu. Ancak bir süre sonra makinenin başında tek başına kaldı. Tonbul, saç büküm makinesine daha yakından bakmak için ayağıyla pedala çarptı. Maalesef, Arda’nın kafası aniden çalışan makineye sıkıştı. Bu korkunç kaza sonucunda Tonbul, tam 22 dakika boyunca sıkıştığı yerde fark edilmedi. Ağır yaralanan Arda, sonunda iş arkadaşları tarafından fark edildi ve hemen ambulansla hastaneye götürüldü. Ancak tüm müdahalelere rağmen Tonbul’un hayatı kurtarılamadı.

Polis, olayla ilgili inceleme yaparken, iş yeri müdürü H.Ö. ve iş güvenliği uzmanı Ö.K. tutuklandı. Tonbul’un cenazesi, Akçaburgaz’daki mahallesinde helalliği alındıktan sonra memleketi Giresun’a gönderilmek üzere gözyaşları içinde uğurlandı.

Bu acı olayın tam anı, iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, ustasının çıkmasıyla yalnız kalan Arda, saç büküm makinesini inceliyor. Bir süre sonra, çocuğun kafasının sıkıştığı görülüyor. Arda Tonbul, sıkıştığı yerde tam 22 dakika boyunca fark edilmeyi bekliyor.

Bilecik’te tarihi eser kaçakçılığına son veriliyor

Sıradaki haber:

Bilecik’te tarihi eser kaçakçılığına son veriliyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.