h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Eskişehir’deki pazarcılar, emek paraları için soğuk hava koşullarına karşı mücadele ediyor

Eskişehir’deki pazarcılar, emek paraları için soğuk hava koşullarına karşı mücadele ediyor

Eskişehir'de soğuk havadan etkilenen pazar esnafı, ateş yakarak ve sıkı giyinerek soğukla mücadele ediyor. Ateş yakma ve kalın giysiler giyme gibi önlemler alarak hastalıklardan korunduklarını belirten esnaf, müşterilerin de ateşin etrafında ısınabileceğini ifade etti. Soğuğa rağmen çalışmaya devam eden pazarcılar, bazen eksi derecelerde bile pazarda yer almadıklarını söyledi.

Eskişehir’de Soğuk Hava Karşısında Pazar Esnafı İçin İsyan

Eskişehir’de son günlerde yaşanan ciddi hava soğukluğu ve düşen sıcaklık, pazar esnafını zor durumda bırakıyor. Odunpazarı İlçesi’nde bulunan Malhatun Sokak’ta kurulu semt pazarında çalışan esnaflar, hem ekmek parası kazanmak hem de soğukla başa çıkmak için çaba sarfediyorlar. Esnaflar, ateş yakarak ve kalın kıyafetler giyerek soğuk hava koşullarına karşı mücadele ediyorlar. Eskişehir’de hala devam eden soğuk hava karşısında semt pazarı esnafı, çalışmalarına devam etmek için ateş yakıyor. Ayrıca kalın montlar ve ayakkabılar giyerek önlem alıyorlar ve çay içerek ısınmaya çalışıyorlar. Pazarcılar, eksi derecelerin yaşandığı günlerde bazen pazara çıkmamak zorunda kaldıklarını belirtiyorlar.

Pazar esnafından Uğur Diker, soğuk kış günlerinde tezgah çevresinde ateş yakarak ve sıkı giyinerek korunduklarını dile getiriyor. Hasta olmamak için bu önlemleri aldıklarını belirten Diker, “Hava çok soğudu ve biz de bu duruma karşı önlemler almaya çalışıyoruz. Ateş yakıyor ve kalın giysiler giyiyoruz. Fakat tabii ki Eskişehir’in soğuklarına karşı önlemler alarak müşterilerimize kaliteli ürünler sunmaya çalışıyoruz. Kendimizi de korumaya çalışıyoruz. Ateş yaktığımızda, pazarcı arkadaşlarımız ve müşterilerimiz üşüdüğünde gelip yanıyorlar. Hem biz pazarcıları hem de kendimizi, müşterilerimizi ve ürünlerimizi korumak için ateş yakıyoruz. Bu önlemi almak durumundayız. Açık pazarlarda ateş yakıyoruz sadece. Soğuk hava gerçekten zorluyor bizi. Normalde saat 06.00’da tezgahları açıyoruz, ancak şu anda saat 11.00’i buluyoruz. Sağlığımızı korumak ve hasta olmamak için bu tür önlemler alıyoruz” dedi.

Türkiye İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK/PAJK’nın Suriye’deki sorumlu kişisini etkisiz hale getirdi

Sıradaki haber:

Türkiye İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK/PAJK’nın Suriye’deki sorumlu kişisini etkisiz hale getirdi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.