h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Erzurum buz kesti, sıcaklıklar -21 dereceye düştü!

Erzurum buz kesti, sıcaklıklar -21 dereceye düştü!

Erzurum'da termometrelerin -20'nin altına düşmesiyle birlikte ağaçlar kırağıyla beyaza büründü ve Karasu'nun yüzeyi dondu. Soğuk hava hayatı olumsuz etkilerken, meteoroloji tahminlerine göre havanın parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu geçeceği ve yer yer buzlanma ve don olayının görüleceği belirtiliyor. Uzmanlar, dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğunu dile getirerek vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı. Belediye ve karayolları ekipleri de yolları trafiğe açmak için çalışmalarına devam ediyor. Erzurum'da önümüzdeki 2 gün kar yağışı bekleniyor.

Erzurum’da Termometrelerin -20’nin Altına Düşmesiyle Ağaçlar Kırağıyla Beyaza Büründü, Karasu’nun Yüzeyi Dondu

Erzurum’da kar yağışının ardından etkisini sürdüren soğuk hava, hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Kent merkezinde sabah saatlerinde termometreler -21’i gösterirken, gece saatlerinde ise sıcaklıklar -25’e kadar düştü. Özellikle Erzurum Ovası’nda ise soğuk hava ağaçların beyaza bürünmesine yol açtı ve Karasu’nun yüzeyi buz tuttu. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü’nün tahminlerine göre, bölgede hava parçalı ve az bulutlu olarak başlayacak ancak zamanla çok bulutlu hale dönüşecek. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus görüleceği tahmin ediliyor ve buzlanma ile don olaylarına dikkat edilmesi gerekiyor. Uzmanlar, vatandaşları çığ tehlikesine karşı uyarmaktadır ve özellikle yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesine dikkat edilmesi gerektiğini söylüyor.

Bu arada, belediye ve karayolları ekipleri özellikle kırsal kesimlerde yolların trafiğe açılması için çalışmalarını sürdürüyor. Meteoroloji tahminlerine göre, Erzurum önümüzdeki iki gün boyunca kar yağışı alacak.

Korkunç kaza! Şarampole savrulan araç, sürücüyü yaraladı

Sıradaki haber:

Korkunç kaza! Şarampole savrulan araç, sürücüyü yaraladı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.