h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Ergan Dağı’nda güvenlik tamamen bizden soruluyor

Ergan Dağı’nda güvenlik tamamen bizden soruluyor

Erzincan'daki Ergan Dağı Kayak Merkezi'nde 24 saat görev yapan jandarma ekipleri, yerli ve yabancı turistlere huzur ve güven sağlıyor. Pistlerde kaybolan veya mahsur kalan turistlere hızlı bir şekilde müdahale eden askeri personel, arama kurtarma konusunda uzmanlaşmıştır. Ekipler, kar motorları ve paletli araçlarla her an olaylara müdahaleye hazır durumdadır. Jandarma Arama Kurtarma timleri ayrıca teleferikte mahsur kalan turistlerin kurtarılması için de tatbikatlar yapmaktadır.

Erzincan’ın Munzur Dağları eteklerinde bulunan Ergan Dağı Kayak Merkezi, gece gündüz demeden görev yapan jandarma asayiş ekipleri, komandolar ve Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri sayesinde yerli ve yabancı turistlere huzur ve güven sağlamaktadır.

Ergan Dağı Kayak Merkezi, her yıl kış aylarında binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmektedir. Pistlerinin uzunluğu ve kar kalitesiyle tanınan bu kayak merkezi, zaman zaman pistlerden çıkan veya kaybolan kişilere jandarma ekipleri tarafından yardım eli uzatmaktadır. Jandarma ekipleri, yabancı dil bilen deneyimli kayakçılarla birlikte arama kurtarma konusunda eğitimli askeri personelden oluşmaktadır. Kayak yaparken kaybolan veya yaralanan kişilere yönelik alınan ihbarı hızla değerlendiren ekipler, 10-15 dakika içinde olay yerine ulaşabilmektedir. Kar motoru ve paletli kar aracı (UTV) gibi donanımlarla donatılan ekipler, 24 saat hazır bekleyerek olaylara anında müdahale etmektedir. İlk müdahaleyi gerçekleştiren ekipler, yaralıları güvenli bir şekilde 112 Acil Servis ekiplerine ve ardından hastanelere sevk etmektedir. Ayrıca JAK timleri, teleferikte mahsur kalan kişilerin kurtarılması için düzenli olarak tatbikatlar yapmaktadır.

Burdur’da durdurulan bir araçta uyuşturucu madde bulunması sonucunda 2 kişi tutuklandı

Sıradaki haber:

Burdur’da durdurulan bir araçta uyuşturucu madde bulunması sonucunda 2 kişi tutuklandı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.