h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Bebekleriyle ilgili güzel bir haber insanları sevindiriyor

Bebekleriyle ilgili güzel bir haber insanları sevindiriyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin "Hoş Geldin Bebek Yaşama Sırası Sende" projesi, Muğla genelinde bebek sahibi olan ailelere destek olmayı amaçlamaktadır. Bu projenin kapsamında, 13 ilçede 2023 yılında 687 aileye yeni doğan bebeğin ihtiyaçlarını kapsayan çanta hediye edildi. Ayrıca, bu projenin gerçekleştirildiği süre boyunca 3 bin 44 aileye ulaşılarak eğitim verildi. Bebeklerin sağlıklı beslenmeleri, büyümeleri ve gelişmeleri için annelere destek olunmaktadır. Bu projeden yararlanmak isteyen Muğla'da ikamet eden vatandaşlar Büyükşehir Çağrı Merkezi'ni arayarak başvuru yapabilmektedir.

Muğla genelinde bebek sahibi olan ailelere destek amacıyla başlatılan “Hoş Geldin Bebek Yaşama Sırası Sende” projesi 13 ilçede hız kesmeden devam ediyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi, 2023 yılında 13 ilçede yaşayan 687 aileye, yeni doğan bebeğin ihtiyaçlarını içeren çantalar hediye etti. Hoş Geldin Bebek projesi kapsamında şimdiye kadar il genelinde 3.044 aileye ulaşıldı ve 1.905 aileye eğitim verildi.
Bu proje sayesinde anneler, hamilelik sürecinden itibaren 24 aylık bebeklik dönemine kadar destekleniyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 2023 yılında 344 anneye eğitim desteği verdi. Ekipler, hamilelik döneminde anne adaylarının nelere dikkat etmeleri gerektiği, beslenme, emzirme, aşı takibi gibi konularda annelere yardımcı oluyor. Bebeklerin sağlıklı büyümeleri ve gelişimlerinin sağlanması için çantaların içerisinde giysi, eldiven, çorap, suluk, derece, battaniye gibi temel ihtiyaçlar yer alıyor. Proje, bebek sahibi ailelerin yanında olmayı ve özellikle annelere destek olmayı hedefliyor. Hediye çanta fırsatından yararlanmak isteyen vatandaşlar, Muğla Büyükşehir Çağrı Merkezi’ni telefonla arayarak başvuru yapabiliyorlar. Proje kapsamından yararlanmak için Muğla’da ikamet etmek gerekmektedir.

Bursa’da FETÖ operasyonu kapsamında 2 kişi gözaltına alındı ve tutuklandı

Sıradaki haber:

Bursa’da FETÖ operasyonu kapsamında 2 kişi gözaltına alındı ve tutuklandı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.