h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Ailelerin Evlat Mücadelesindeki Sayısı 374’e Ulaştı

Ailelerin Evlat Mücadelesindeki Sayısı 374’e Ulaştı

Diyarbakır'da oturma eylemi yapan ailelerin çocuklarının terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığını iddia eden Naciye Ercan, mücadeleye katıldı. Ercan, 2018 yılında oğlunun terör örgütüne katıldığını öğrendiklerini ve onun devlete teslim olmasını istediğini söyledi. Ercan, çocuğunu kurtarıncaya kadar HDP binası önündeki eylemini sürdüreceğini belirtti.

374 aile, çocuklarının terör örgütü PKK tarafından kandırılarak kaçırıldığı iddiasıyla başlattıkları mücadeleye bir aile daha katıldı. Diyarbakır anneleri, 3 Eylül 2019 tarihinde farklı illerden Diyarbakır’a gelerek oturma eylemi başlattı ve bin 599. günlerinde kararlılıkla devam ediyor. Aileler, çocuklarını terörün pençesinden kurtarmak için mücadelelerini sürdürürken, bir anne daha oturma eylemine katılarak destek verdi. HDP il binası önünde çocuğu Mazlum’un fotoğrafıyla birlikte mücadeleye katılan anne Naciye Ercan, çocuğunun 2018 yılında 21 yaşındayken kandırılarak dağa götürüldüğünü iddia etti. Ercan, çocuğunu alana kadar HDP önündeki mücadelesini sürdüreceğini belirtirken, “Oğlum Aydın’a gideceğini söyledi. Sonradan öğrendik ki PKK terör örgütüne katılmış. Fotoğrafını görerek örgüte katıldığını anladım. Oğlumun devlete teslim olmasını istiyorum. Oğlum gelene kadar buradan ayrılmam. Oğlum, gel ve teslim ol. Seni çok özledim. Bir aydır çocuğumun dağda olduğunu öğrendim. Tek isteğim oğlumun teslim olması” dedi.

Çanak anten tartışmasında kardeşi hayatını kaybeden ağabeye ev hapsi verildi

Sıradaki haber:

Çanak anten tartışmasında kardeşi hayatını kaybeden ağabeye ev hapsi verildi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.