h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Yalova’da arıcılık projesinin tanıtımı yapıldı

Yalova’da arıcılık projesinin tanıtımı yapıldı

Yalova Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından yürütülen ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı desteğiyle gerçekleştirilen "Kovandan Sofraya Güvenli ve Sürdürülebilir Arıcık Projesi"nin tanıtım paneli düzenlendi. Panelde, projenin amacı ve çalışmaları hakkında bilgi verildi. Yalova'nın iklimi ve bitki örtüsünün arıcılık için avantaj teşkil ettiği vurgulandı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün koordinasyonunda, organik arıcılık ve organik bal üretimi projenin uygulandığı belirtildi. Panelde, Yalova'da üretilen kestane balının coğrafi işaret alması için başvurunun son aşamada olduğu ifade edildi. Arıcılar için sigorta sistemi hakkında bilgilendirme yapıldı ve projelerin başarılı şekilde yürütüldüğü vurgulandı.

Yalova Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından yürütülen “Kovandan Sofraya Güvenli ve Sürdürülebilir Arıcık Projesi”nin tanıtım paneli, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın destekleriyle gerçekleştirildi. Yalova İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ev sahipliğinde düzenlenen panele birçok önemli isim katıldı: Vali Dr. Hülya Kaya, Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, İl Özel İdaresi Sekreteri Ümit Yılmaz, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, Yalova Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hakan Gündüz, sektör temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, üreticiler ve kurum personeli.

Panelde, Arıcılar Birliği’nin MARKA ve Yalova İl Özel İdaresi’nin destekleriyle yürüttüğü projeler ve çalışmalar hakkında bir video sunumu yapıldı. Projenin tanıtım sunumunu ise Dr. Yasin Özdemir gerçekleştirdi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, konuşmasında Yalova’nın arıcılık için önemli bir avantaja sahip olduğunu belirtti. İlimizde 2023 yılı itibariyle 380 arıcılık işletmesi ve 27.050 arılı kovan olduğunu söyleyen Parıldar, değişen iklim şartlarının arıları etkilediğini, ancak en son bal hasadının 257.5 ton olduğunu ifade etti. Parıldar, organik arıcılık ve organik bal üretiminin yaygınlaştırılması için de çalışmalar yapıldığını ve 2018-2020 yılları arasında 3 yıllık bir proje uygulandığını belirtti. Ayrıca, Yalova’da üretilen kestane ve ıhlamur balının tescili için başvurunun son aşamaya geldiğini söyledi.

İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel ise birliğin başarılı projelerine dikkat çekerek, Yalova’nın bir markası olduğunu vurguladı. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu da Yalova’da projelerin başarılı bir şekilde yürütülebildiğini ve arıcılara önemli katkılar sağlandığını belirtti.

Panel, toplu bir fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Kamu-Sen Başkanı Kahveci’den önemli öneri: “Emeklilerin maaşlarına ilave ek ödeme dahil edilsin”

Sıradaki haber:

Kamu-Sen Başkanı Kahveci’den önemli öneri: “Emeklilerin maaşlarına ilave ek ödeme dahil edilsin”

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.