h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) %
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Kiğılı, Mogul Kayakçısı Deniz Paçacı’ya destek veriyor

Kiğılı, Mogul Kayakçısı Deniz Paçacı’ya destek veriyor

Kiğılı, olimpik kayak branşı Mogul Kayağı sporcusu Deniz Paçacı'yı desteklemek için harekete geçti. Genç sporcunun 2026 Kış Olimpiyatları için vize alması ve kış sporlarının Türkiye'de daha görünür olmasını amaçlayan Kiğılı, maddi ve manevi katkı sağlayacak. Kiğılı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hilal Suerdem, kış sporlarına ve gençlere ilgiyi artırmayı hedeflediklerini belirtti. Deniz Paçacı ise Kiğılı'nın desteğiyle Olimpiyat vizesi almak için çalışacağını ve bu fırsatı en iyi şekilde değerlendireceğini söyledi.

Erkek giyim perakende markası Kiğılı, olimpik bir kayak branşı olan Mogul Kayağı sporcusu Deniz Paçacı’yı desteklemek amacıyla harekete geçti. Deniz Paçacı, gelecek sezon Dünya Şampiyonaları’nda yarışmak için puan toplamaya devam ederken, Kiğılı’nın da desteğiyle 2026 Kış Olimpiyatları için vize alma çabası gösterecek.

Kiğılı, 18 yaşındaki genç sporcuyla verdiği destekle, kış sporlarının Türkiye’de daha fazla görünür olmasını ve özellikle gençlerin bu spora ilgi göstermesini hedefliyor. Toplumsal sorumluluk bilinciyle daha önce birçok sosyal etki oluşturma projesine imza atan marka, bu kez Mogul Kayağı dalında Türkiye’nin tek sporcusu Deniz Paçacı’yı destekleme kararı aldı. Marka, Deniz Paçacı’ya maddi ve manevi katkıda bulunarak, 2026 Kış Olimpiyatları için hazırlık çalışmalarını destekleyecek.

Kiğılı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hilal Suerdem, kış sporlarının Türkiye’de daha fazla görünür hale gelmesini ve gençlerin bu spora ilgi göstermesini istediklerini belirterek, “Mogul Kayağı, oldukça hareketli ve yüksek seyirci sayısına sahip bir branş. Bu fırsatı değerlendirerek sporun farkındalığının ülkemizde oluşmasına katkı sağlamak istiyoruz. Bu amaçla genç yaşlardan itibaren bu spora gönül veren ve önemli başarılara imza atan Deniz Paçacı’yı destekleyerek hem Olimpiyat yolunda yanında olmayı hem de bu farkındalığın artmasına katkı sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

Hedefi, Türkiye’yi olimpiyatlarda temsil etmek olan Deniz Paçacı, 4 yaşında Sarıkamış’ta kayak sporuna başlamıştır. Sonraki yıllarda Fransa’da kayak eğitimini tamamlayan sporcu, Megeve’de yaşamaya başlamıştır. İlkokula giderken elde ettiği bölge birincilikleri, onun kayak kulübüne girmesini sağlamıştır. Böylece tanınmış Fransız kayakçısı Emile Allais’nin adını taşıyan özel bir kayak okulunda yer almıştır. Megeve Kayak Kulübü’nde çalışmalara başlayan Deniz, 9 yaşındaki bir çocukken kayakla ilk salto atan çocuk olmuştur.

Şu anda 18 yaşında olan sporcu, Grenoble Alp Üniversitesi’nde Hukuk Fakültesi birinci sınıfta Elit Sporcu Kategorisi’nde eğitimine devam etmektedir. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin 2026 aday sporcu kadrosunda yer alan Deniz Paçacı, bu sezon yeterli puan toplayarak kendi branşında dünya şampiyonalarında Türkiye’yi temsil etmek için çalışmaktadır.

Deniz Paçacı, “Bugüne kadar kendi ülkelerinden sponsorları olan birçok sporcuyu görme fırsatı buldum. Her zaman ‘Neden bir Türk şirketi kayak sporunu desteklemiyor?’ diye düşünürdüm. 85 yıllık tarihiyle Türkiye’nin köklü şirketlerinden olan Kiğılı, benimle ilgilenmeye ve desteklemeye karar verdiler. Kiğılı’nın desteğiyle eski bir dünya şampiyonu olan Greg Dufosse ile çalışmaya başladım. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirerek tüm gücümle Olimpiyat vizesi almaya çalışacağım” şeklinde konuştu.

Bozkurt ilçesindeki 6 bin 600 dekar tarım arazisi modern sulama yöntemleriyle verimlilik kazanıyor

Sıradaki haber:

Bozkurt ilçesindeki 6 bin 600 dekar tarım arazisi modern sulama yöntemleriyle verimlilik kazanıyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.