h Dolar 33,9008 % 0.03
h Euro 37,6352 % 0.03
h Sterlin 44,6724 % -0.16
h Altın (Gr) 2.809,88 %0,81
h BIST100 9.685,49 %1,73
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • İş Bankası, yapay zekâ girişimlerine yatırım yapacak

İş Bankası, yapay zekâ girişimlerine yatırım yapacak

İş Bankası tarafından kurulan 100. Yıl Girişim Sermayesi ve Yapay Zekâ Fabrikası, 23 yapay zekâ girişimine yatırım yapma kararı aldı. Girişimler, yenilikçi fikirleri, güçlü iş modelleri ve büyüme potansiyeli gibi özelliklere sahip olmaları dolayısıyla seçildi. Yapay Zekâ Fabrikası Programı, yapay zekâyı etkin bir şekilde kullanan ve teknolojilerini geliştiren girişimlere desteğini sürdürüyor. İş Bankası, finansal kaynakların yanı sıra teknolojik altyapı, ofis, mentorluk ve sektörel uzmanlık gibi ihtiyaçlara da destek sunuyor.

İş Bankası, 100. Yıl Girişim Sermayesi ve Yapay Zekâ Fabrikası projesiyle, şimdiye kadar 23 yapay zekâ girişimine yatırım kararı aldı. Yapay zekâ uygulamalarının kullanımı, gelişen teknolojilerle birlikte sağlık, eğitim, ulaşım, finans ve tarım gibi birçok sektörde artmaktadır. Yapay zekâ teknolojileri, kurumlar ve şirketler için verimlilik artışı, karar süreçlerinin optimize edilmesi ve yeni fırsatların oluşturulması potansiyeline sahiptir ve girişimcilik ekosisteminin önemli bir parçası haline gelmiştir.

İş Bankası Grubu, teknoloji alanında önemli yatırımlar yapmakta ve girişimcilik ekosistemini desteklemektedir. 100. Yıl Girişim Sermayesi, İş Bankası bünyesinde faaliyet gösteren Yapay Zekâ Fabrikası Programı kapsamında 2023 yılında 23 girişime yatırım yapma kararı aldı. Yapay Zekâ Fabrikası’na kabul edilen girişimler, jüri değerlendirmeleri ve seçim komitesi tarafından seçildi ve 100. Yıl Girişim Sermayesi aracılığıyla 100 bin dolarlık bir yatırım alma hakkı kazandı.

Türkiye İş Bankası Yeni Nesil Girişimcilik Başkanı Barış Karakullukçu, yenilikçi fikirleri olan girişimlerde aranan temel özelliklerin yenilikçilik, güçlü iş modeli, iyi bir ekip ve büyüme potansiyeli olduğunu belirtti. Karakullukçu ayrıca, insan odaklılık, sürdürülebilirlik ve etik değerleri önemsediklerini vurgulayarak Yapay Zekâ Fabrikası Programı’nda yapay zekâyı aktif olarak kullanan, kendi teknolojisini geliştiren ve mevcut bir soruna çözüm bulan girişimleri desteklediklerini söyledi.

Barış Karakullukçu, “Bu programda girişimlere ihtiyaç duydukları alanlarda tam olarak destek sunuyoruz. Finansal kaynakların yanı sıra teknolojik altyapı, ofis, mentorluk, rehberlik, sektörel uzmanlık veya uluslararası büyüme stratejileri gibi farklı alanlarda da ihtiyaçlar olabiliyor. İhtiyaçlara paralel olarak çalışmalarımızı 360 derece bir yaklaşımla sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

MASKİ, güneş enerji sistemleri (GES) yatırımlarıyla yılda 35 milyon TL değerinde elektrik üretiyor.

Sıradaki haber:

MASKİ, güneş enerji sistemleri (GES) yatırımlarıyla yılda 35 milyon TL değerinde elektrik üretiyor.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.