h Dolar 34,1758 % -0.11
h Euro 37,8113 % -0.11
h Sterlin 45,0052 % -0.97
h Altın (Gr) 2.919,59 %-0,12
h BIST100 8.898,23 %-1,27
a

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan, Türkiye’deki kişi başı gelirin 10 bin doları aştığını ve bu rakamın hızla artması gerektiğini vurgulayarak, “Amacımız 20, 30, 40 bin dolar seviyelerine ulaşmak. Bu hedefe ulaşabilmek için bugüne kadar izlediğimiz yolun dışına çıkıp, sıçramalar yaparak adımlar atmamız gerekiyor” dedi.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen “Ordu Sanayici Buluşmaları” toplantısında konuşan Bakan Yardımcısı Inan’a Ordu Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Celal Tezcan, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Osman Zeki Ardahanlıoğlu, protokol üyeleri ve işadamları da eşlik etti. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Oruç Baba İnan konuşmasında, “Bir sıçrama dönemine ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Ülkemiz kişi başı geliri 10 bin doları geçti, ancak hedefimiz 20, 30, 40 bin dolar seviyelerine ulaşmak. Bu hedefe ulaşmak için bugüne kadar izlediğimiz temponun dışına çıkarak sıçramalar yapmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

İnan, altyapı, sanayi bölgeleri ve limanlar gibi birçok alanda büyüme yolunda engellerle karşılaştıklarını belirtti ve şu ifadelere yer verdi: “Devlet ve bizler üzerimize düşen görevleri yapmalıyız. Altyapıdan başlayarak demiryolları, karayolları, limanlar ve enerji alt yapısı gibi konulara odaklanmalıyız. Bugün birçok alanda büyüme hedeflediğimizde, altyapı veya sanayi bölgeleri gibi konularda takılmalar yaşanıyor. Buna ek olarak, mevcut altyapı kapasitemizin sınırlarını hissediyoruz. Bu nedenle, önümüzdeki 5 yıl içinde sanayi bölgelerini iki katına çıkarma hedefi koyduk. Karadeniz bölgesindeki bu hedefin, daha da fazla şekilde gerçekleşmesini umuyoruz. Türkiye’nin her yerini dolaştığımızda, Karadeniz bölgesindeki sıkışıklığın diğer bölgelerdeki sıkışıklıklardan farklı olduğunu görüyoruz. Burası doğal dinamikleri gereği bu durumda.”

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan, “Küresel rekabetin bir ölçek sorunu olduğunu biliyoruz. Gelişmiş ülkelerdeki rakiplerimiz büyük ölçekli şirketlerle ilerlerken, tarımda da aynı ölçek sorunuyla karşılaşıyoruz. Bu nedenle, ortaklıklara, konsolidasyonlara, yerel ve global işbirliklerine odaklanarak, ölçeklerimizi nasıl büyütebileceğimize odaklanmalıyız. Ancak bu ölçek büyümesi, daha fazla kurumsallaşmamızı gerektiriyor. Kurumlarımızı gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktaracak mekanizmaları ve sistemleri kurmalıyız. Güçlü liderlikler her zaman önemlidir, ancak kurumsallaşma kapasitemize de odaklanmalıyız” şeklinde konuştu.

Toplantı, soru-cevap şeklinde devam etti.

Kameralara yansıyan görüntülerde park halindeki araçta çıkan yangın panik yaratıyor

Sıradaki haber:

Kameralara yansıyan görüntülerde park halindeki araçta çıkan yangın panik yaratıyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.