h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • AOSB, kadın sanayiciler için ‘Mentörlük Projesi’ni başlattı

AOSB, kadın sanayiciler için ‘Mentörlük Projesi’ni başlattı

Adana Organize Sanayi Bölgesi Kadın Sanayiciler Platformu, Türkiye'nin farklı konularında uzmanlaşmış kadınları bölgedeki meslek lisesi ve meslek yüksekokulu öğrencileriyle buluşturarak kariyerlerinde rehberlik etmeyi hedefleyen bir projeyi hayata geçirdi. İlk konukları ise Türk Tıp Profesörü Bahar Uslu oldu. Uslu, öğrencilerle deneyimlerini paylaşarak kariyerlerine ışık tuttu. Ayrıca platform, kadın sanayicileri bir araya getirip güç birliği oluşturmayı, kadın girişimcilere rol model olmayı ve meslek liselerinde eğitim gören kız öğrencilere yardımcı olmayı amaçlamaktadır.

Adana Organize Sanayi Bölgesi Kadın Sanayiciler Platformu, yeni bir proje başlattı. Bu proje, bölgedeki okullarda öğrenim gören öğrencilere kariyer planlamalarında rehberlik etmeyi hedefliyor. İlk olarak bu projeye katılan isim ise Tıp alanında geliştirdiği yöntemle literatüre giren Prof. Dr. Bahar Uslu oldu.
Kadın Sanayiciler Platformu, meslek liseleri ve meslek yüksekokullarındaki öğrencilerle bir araya gelmeyi ve mentor-öğrenci ilişkisi kurmayı amaçlayan bir projeyi hayata geçirdi. Bu kapsamda ABD’de görev yapan Prof. Dr. Bahar Uslu, Adana’daki meslek lisesi öğrencileriyle buluştu.
Platformun Kurucu Üyesi Ayça Çelik, “Tıp literatürüne geçen ve halen bir üniversitede akademik çalışmalarına devam eden Prof. Dr. Bahar Uslu’yu konuk etmekten mutluluk duyuyoruz. Kendisine nazik ziyaretinden ve projemize verdiği destekten dolayı teşekkür ederim” dedi.
Platformun amacı, kadın sanayicileri bir araya getirerek tanışmalarını sağlamak, güçbirliği oluşturmak ve meslek liselerinde eğitim gören kız öğrencilere ilham vermek. “Mentörlük Projesi”nin ilk konuğu olan Prof. Dr. Bahar Uslu, öğrencilerle deneyimlerini paylaşırken, değerli tavsiyelerde bulundu.
Prof. Dr. Uslu, Amerikan hükümeti tarafından “olağanüstü yetenekli tıp insanı” olarak değerlendirilen ve birçok ulusal ve uluslararası ödüle sahip olan bir isimdir. Kendisi, Adana Organize Sanayi Bölgesi’nin tekstil gibi farklı sektörlerde de gelişmiş olmasının gurur verici olduğunu belirtti.
Uslu, Adana’nın tarımsal üretimi ve tarım sektörüne dayalı olarak gelişmesinde Organize Sanayi Bölgesi’nin önemli bir katkısı olduğunu vurgulayarak, gelecekte Adana’nın daha da iyi bir konumda olacağına inandığını ifade etti.
Mentörlük Komitesi Üyesi Ayşegül Fatıma Gök Çoşkun ise Platformun “Mentörlük Projesi”nin kariyer planlaması aşamasında olan öğrencilere destek olmayı hedeflediğini söyledi. Bu proje aracılığıyla öğrencilerin kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sunmak, özgüvenlerini ve kariyer bilincini artırmak amaçlanıyor.
Program kapsamında Prof. Dr. Bahar Uslu, öğrencilere deneyimlerini anlatmak üzere Adana Organize Sanayi Bölgesi’nde bir etkinlik gerçekleştirdi. Uslu ayrıca yaptığı bilimsel çalışmalarla tıp literatüründe adını duyurmuş ve “Uslu Yöntemi” olarak anılan bir yöntem geliştirmiştir.
Prof. Dr. Uslu, Adana dışında yaşadığını ancak ailesiyle vakit geçirmek için her fırsatta memleketine geldiğini ve burayı çok sevdiğini söyledi. Gençlere moral ve umut vermenin, çıkış yolları göstermenin önemli olduğuna inandığını belirten Uslu, kendilerine güvenmeleri ve hayallerini gerçekleştirmek için plan yapmalarının önemini vurguladı.
Uslu’nun konuşmasının ardından öğrencilerin soruları da yanıtlandı. Toplantıya Kadın Sanayiciler Platformu üyeleri de katıldı ve Adana sanayisi, ihracat ve sektörle ilgili konularda bilgi alışverişi yapıldı.

İşçilere tarihi ücret artışı müjdesi

Sıradaki haber:

İşçilere tarihi ücret artışı müjdesi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.