h Dolar 34,1701 % -0.16
h Euro 37,5525 % -0.16
h Sterlin 44,7896 % -0.05
h Altın (Gr) 2.889,22 %0,69
h BIST100 8.964,10 %-1,84
a
  • Vakit
  • Eğitim
  • Kastamonu Üniversitesi, mentör yetiştirerek orman ürünleri sektöründeki sorunlara çözüm arayacak

Kastamonu Üniversitesi, mentör yetiştirerek orman ürünleri sektöründeki sorunlara çözüm arayacak

Kastamonu Üniversitesi tarafından başlatılan “KOBİ Forward: İhtisas Odaklı Mentör Yetiştirme Programı” ile orman ürünleri sektöründe idari ve pazarlama sorunlara çözüm sunulacak. Kastamonu Üniversitesi, Sinop Üniversitesi ve Çankırı Karatekin Üniversitesi'nin paydaş olduğu projenin açılışı yapıldı. Proje kapsamında mentör eğitimi alan akademisyenler, sektördeki sorunları çözmeye odaklanacak. Proje ayrıca Kastamonu, Sinop ve Çankırı illerindeki firmalara fırsatlar sunacak ve üniversite-sanayi işbirliğini güçlendirecek.

Kastamonu Üniversitesi, orman ürünleri sektöründeki idari ve pazarlama sorunlarına çözüm bulmak amacıyla “KOBİ Forward: İhtisas Odaklı Mentör Yetiştirme Programı” adı altında bir proje başlattı. Kastamonu Üniversitesi İhtisaslaşma Koordinatörlüğü ve Bilimsel Araştırma Projeleri birimi tarafından desteklenen proje, “Orman Ürünleri Sektörünün Yönetimsel ve Pazarlama Odaklı Sorunların Çözümüne Yönelik KOBİ Mentörü Yetiştirme Projesi” çerçevesinde gerçekleştirildi.

Kastamonu Üniversitesi Teknokent Ilgaz Salonu’nda düzenlenen törende, Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcıları ve çeşitli kamu kurumlarının temsilcileri de yer aldı. Açılış konuşmalarında, proje sayesinde üniversite-sanayi iş birliğine önemli katkılar sağlanacağı vurgulandı.

Proje kapsamında mentörlük eğitimlerini tamamlayan akademisyenler, sektörün sorunlarına odaklanacaklar. Özellikle orman ürünleri sektöründe idari ve pazarlama alanlarındaki sorunlara çözüm getirilmesi hedefleniyor.

Projenin ayrıntılarını sunan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi ve Proje Yürütücüsü, katılımcılara çevrim içi eğitimler, sınıf eğitimleri ve saha uygulaması olmak üzere üç aşamalı bir eğitim programı sunulacağını belirtti. Proje başarıyla tamamlandığında, katılımcılara “KOBİ Mentör Sertifikası” verileceği açıklandı.

Kastamonu Üniversitesi TTO Patent Destek Ofisi Koordinatörü, Kastamonu Teknokent ve TTO’nun faaliyetlerine ilişkin bir sunum gerçekleştirdi. Proje kapsamında, orman endüstri alanında faaliyet gösteren KOBİ’lerin ihtiyaçları ve sorunları tespit edilecek ve sürekli eğitim ve mentörlük programları düzenleneceği ifade edildi.

Proje aynı zamanda sektör sorunlarının çözülmesine yönelik mentör yetiştirilmesi, yenilikçi firmalarla görüşmeler yapılması, eğitimlerin en az 15 firmaya verilmesi, üniversite-sanayi iş birliği çerçevesinde en az 2 proje gerçekleştirilmesi ve akademisyenlerle firmaların etkileşim sağlayabileceği bir web platformunun kurulması gibi hedefleri de içeriyor.

Kastamonu Üniversitesi’nde Ahşap İşleme ve Mobilya Tasarımı dersleri verildi

Sıradaki haber:

Kastamonu Üniversitesi’nde Ahşap İşleme ve Mobilya Tasarımı dersleri verildi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.